flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

7ААС буде під охороною Служби судової охорони

09 листопада 2019, 15:36

Сьомий апеляційний адміністративний суд стає одним із перших судів у місті та в Україні, де охорона здійснюватиметься підрозділом Служби судової охорони.

Вінниця є флагманом у гарантії безпеки судових установ, адже саме у нашому місті співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Вінницькій області ще 12 жовтня 2019 року заступили на чергування спільно з військовослужбовцями Нацгвардії.

А вже 11 листопада 2019 року підрозділ Служби судової охорони офіційно прийме від Національної Гвардії України під охорону приміщення Сьомого апеляційного адміністративного суду.

Водночас 7ААС у свою чергу активно сприяє належному захисту судів Вінниччини та громадян, які перебувають у будівлях судів. Саме тому частина приміщення  по вул. Брацлавській,14 була передана Сьомим ААС у оперативне управління ТУ Служби судової охорони у Вінницькій області, аби структура якомога швидше могла приступити до виконання своїх обов’язків.

 

Довідково:

Служба судової охорони -  це державний орган у системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах.

Спеціалізований державний орган передбачено у Законі України «Про судоустрій і статус суддів» (стаття 160), що був прийнятий Верховною Радою України ще у 2016 році. Однак лише з березня 2019 року розпочався активний етап формування Служби судової охорони.

До початку повноцінного функціювання Служби судової охорони її завдання у виконували співробітники Національної Гвардії України та Національної поліції.

   

Контактна особа:

Гаврилюк Інга

тел.: (063) 39 00 816 або  (097) 74 89 157

e-mail: pressvaas@gmail.com

веб-сайт суду: https://7aac.gov.ua/

ми у Facebook: https://www.facebook.com/7aas.gov.ua/