flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У 7 ААС електронна комунікація в пріоритеті

15 лютого 2023, 14:22

Звертаємо увагу адвокатів, нотаріусів, приватних виконавців, судових експертів, державних органів та органів місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання державного та комунального секторів економіки на необхідність реєстрації офіційної електронної адреси в ЄСІТС, а також на важливість використання електронної пошти у комунікації із судом.

7ААС використовує для листування як із державними органами, так і з учасниками судового процесу електронні сервіси. Обмін процесуальними документами із учасниками справ здійснюється засобами підсистеми ЄСІТС «Електронний суд» або з використанням електронної пошти, а листування з державними органами, установами та організаціями - лише в електронному вигляді.

Такий формат комунікації передбачений чинними процесуальними кодексами та забезпечує оперативність та економію бюджетних коштів  і вже тривалий час використовується у 7ААС. А тому адвокатам, держорганам та іншим юридичним особам необхідно сприяти оптимізації взаємодії із судом саме в електронному форматі.