flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У 7ААС відкрито благодійну виставку «У серці з Україною»

12 квітня 2023, 18:13

У Сьомому апеляційному адміністративному суді вперше у Вінниці відбулася благодійна виставка творів народного художника України Володимира Козюка «У серці з Україною».

«7ААС завжди активно долучається до культурних і мистецьких подій. Проєкт «У серці з Україною» дуже близький за духом кожному українцю, адже події минувшини і сучасності відгукуються у душах та серцях кожного. Наша нація має потужний потенціал, ми маємо свою внутрішню міць і силу, яка об’єднує нас і веде уперед до кращого майбутнього. Ми маємо що передати нащадкам у спадок, і мистецтво є одним із найкращих інструментів для збереження нашої ідентичності», - зауважив очільник 7ААС Віталій Кузьмишин, вітаючи гостей заходу.

Серія картин «У серці з Україною» вдало поєднує ідею митця, автентичність українського менталітету та технології штучного інтелекту (роботи створені за допомогою технології ШІ у застосунку Midjourney).

«Мистецтво може також бути потужною зброєю і об’єднувати українців у супротиві. Нейромережа має потенціал для створення зображень, але українська тематика у ній ще не так активно представлена. Це новий для мене напрям, але освоївши його, я можу сказати, що це не так просто, як видається на перший погляд. Подекуди на створення картин у ШІ йде від кількох до десятка годин, але без митця мережа не може продукувати нічого», - поділився своїми думками автор картин Володимир Козюк.

Полотна сюжетно багатогранні: сягають в історичне минуле і осмислюють сьогодення. Картини просочені народним духом, демонструють національну ідентичність, велич історії, силу та красу української культури.

Експозиція, що триватиме до 12 травня 2023 року, має передовсім благодійну мету: відвідувачі можуть зробити донат – внесок у майбутню Перемогу. Зібрані кошти згодом будуть спрямовані на потреби української армії.

Більше фото із заходу за посиланням