flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Візит української делегації до Німеччини

16 листопада 2023, 12:01

Українська делегація суддів у складі голови 7ААС Віталія Кузьмишина, судді 7ААС Дмитра Матохнюка, голови  Вінницького  окружного  адміністративного суду Віталія Дончика, судді ВОАС Костянтина Яремчука, голови Чернівецького окружного адміністративного суду Олега Боднарюка, члена Ради суддів України, судді Вінницького районного суду Вінницької області Оксани Фанди перебувала з робочим візитом в адміністративному суді міста Карлсруе та апеляційному і конституційному судах в місті Мангеймі.

Вітальними словами та коротким описом діяльності своїх судів та систем судоустрою відкрили конференцію Президент Конституційного суду землі Баден-Вюртемберга та Адміністративного суду землі Баден-Вюртемберга професор доктор Мальте Грасхоф, Голова 7 ААС Віталій Кузьмишин, президент Адміністративного суду Карлсруе  Крістіан Пол та віце-президент адміністративного суду Карлсруе Міхаель Хоппе.

У ході заходу були обговорені такі теми:

- суддя 7ААС Дмитро Матохнюк та суддя Адміністративного суду Фрайсбурга Дагмар Левен виступили з доповідями щодо застосування медіації;

- голова ВОАС Віталій Дончик презентував принципи врегулювання адміністративних спорів у новелах Закону України «Про адміністративну процедуру» та досвід застосування європейського права в Україні;

- суддя  Адміністративного суду Карлсруе доктор Крістіан Вольфарт -  застосування права Європейського Союзу та значення ЄСПЛ в адміністративній судовій практиці Німеччини;

- суддя ВОАС Костянтин Яремчук розповів про компетенцію адміністративних судів відповідно до законодавства України;

- суддя Адміністративного суду Карлсруе Юлія Санднер – про компетенцію адміністративних судів за законодавством ФРН;

- суддя Адміністративного суду землі Баден-Вюртемберга доктор Іна Бауер розповіла про історію становлення адміністративної юстиції.

-  суддя Адміністративного суду Карлсруе Лутц Метцгер - про досудовий порядок врегулювання спорів у судах Німеччини.

 

Також делегація провела зустріч з мером міста Альбертом Кофліном та представниками ради м. Карлсруе і українським фондом в Карлсруе.

 

Довідково: м. Карлсруе є містом-побратимом м. Вінниці. У Карлсруе розміщено такі федеральні інституції: Федеральний конституційний суд, Федеральний суд і Генеральна прокуратура Німеччини, а також численні федеральні й земельні відомства.