flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 7ААС завітали третьокласники

24 травня 2024, 17:00

Що можуть робити школярі у кінці навчального року? Писати контрольні роботи… Так, звісно, а ще відвідувати різноманітні екскурсії.

Сьогодні учні третього класу однієї з вінницьких шкіл завітали до Сьомого апеляційного адміністративного суду. На вході дітей зустрічали представники Служби судової охорони, які пояснили, що їхня робота полягає у гарантуванні безпеки в приміщенні суду, а екскурсію для наймолодших відвідувачів провела головний спеціаліст суду Інга Гаврилюк, яка у доступному для дітей форматі розповіла про принципи роботи суду, а також про те, які функції виконують судді та працівники апарату.

Під час екскурсії діти викликали працівника відділу надання інформаційних послуг, руху адміністративних справ та діловодства суду, послухали про роботу цього підрозділу та були вражені кількістю справ, які опрацьовуються відділом. У залі судового засідання Інга Гаврилюк пояснила дітям, які категорії справ розглядаються в адміністративних судах, розповіла про таємницю нарадчої кімнати та роль усіх учасників судового процесу.

Допитливі школярі активно ставили запитання. Чому люди сперечаються? Як стати суддею? Як вирішити суперечку? На усі питання знайшов відповідь суддя-спікер 7ААС Юрій Полотнянко. Крім того, суддя розповів малечі про головні атрибути судової влади та про важливість дотримання дисципліни під час судових слухань.

Наприкінці екскурсії другокласники відвідали музей суду. Діти активно ділились враженнями, не стримуючи емоцій, із задоволенням фотографувалися в залі судового засідання та приміщенні суду.

Такий захід дав школярам унікальну нагоду дізнатися більше про систему правосуддя України. Хлопчики та дівчатка покидали приміщення 7ААС сповнені приємних вражень від побаченого та почутого.

 

Більше фото на нашій сторінці у FB