flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відправка судової кореспонденції у 7ААС зупинена

16 березня 2021, 08:03
 
Наразі у 7ААС ситуація щодо відправки кореспонденції дійшла до критичної точки – і суд не має фінансової можливості направляти документи поштою.
 
Саме тому звертаємо особливу увагу учасників судових процесів та відвідувачів суду на необхідність активного використання альтернативних засобів комунікації із судом.
 
Зокрема, наполегливо просимо:
  • вказувати у своїх позовних заявах адреси електронних скриньок для організації листування із судом;
  • подавати заяви про отримання повісток SMS-повідомленнями;
  • для здійснення процесуальних дій стати активними користувачами підсистеми «Електронний суд»;
  • надсилати звернення і запити на інформацію на офіційну електронну пошту суду або через месенджери Viber, WhatsApp чи Telegram.
Такий формат комунікації є нагальною вимогою часу, оскільки відсутність фінансування призвела до повної зупинки відправки поштової кореспонденції засобами відділень зв’язку Укрпошти.
 
Водночас зауважуємо, що відповіді на звернення громадян будуть надаватись лише за допомогою електронної пошти. Разом з тим акцентуємо на тому, що електронний формат організації роботи, у тому числі і щодо кореспонденції, постійно використовується у 7ААС і є абсолютною альтернативою.
 
Просимо поставитись із розумінням до ситуації, що склалась, та без жодних сумнівів максимально перейти в режим онлайн комунікації.