flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хто винен у казці, вирішують діти

18 жовтня 2018, 17:03

Усі у дитинстві любили казки, але чи задумувались ми над конфліктами, які у них описуються? 
Сьогодні учні 4-Е класу Середньої загальноосвітньої школи І-III ступенів №5 м. Вінниці проаналізували ситуацію, яка сталась із героями усім відомої української народної казки «Колобок».

Школярі відчули себе у ролях всіх учасників судового процесу під час інтерактивної гри «Суд мудрого Лева». Такі рольові судові засідання – це чудова ініціатива голови суду Віталія Кузьмишина, яка вже зарекомендувала себе у ВААС і успішно перейшла до новоствореного Сьомого апеляційного адміністративного суду.

Тож юні борці за справедливість, вже у 7ААС вирішували суперечку між родиною Баби і Діда та хитрою Лисичкою. У цій справі було багато свідків подій: Зайчик, Вовчик та Ведмедик. Також діткам дістались ролі помічника судді, секретаря судового засідання, судового розпорядника, вільних слухачів і представників ЗМІ.

Судова колегія доскіпливо з’ясовувала обставини справи. А школярі просто вражали своєю фантазією, і у звичній нам історії з’явились нові епізоди. Так, Зайчик випадково зустрів Колобка, Ведмедик спочатку хотів відвести утікача додому, а Лисичка взагалі вийшла прогулятись лісом, щоб послухати спів пташок. «Я дуже люблю музику і вийшла послухати пташечок, а Вовк розповідав мені, що Колобок гарно співає. Оскільки я трохи недочуваю, попросила Колобка поспівати у мене на носі, а потім заслухалась і випадково його проковтнула», - виправдовувалась руденька.

Засідання виявилось дуже жвавим, усі активно брали участь у грі, а потім з нетерпінням очікували рішення суду. Колегія суддів визнала Лисичку винною у цій справі і призначила їй справедливе покарання. І як у реальному житті журналісти відразу після засідання брали інтерв’ю у головних фігурантів справи.

У дітей залишились неймовірні емоції і вони вже запитували, коли можна прийти ще раз...