flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Гласність розгляду резонансної справи була забезпечена 7ААС, незажаючи на карантин

22 липня 2020, 09:11

Сьомий апеляційний адміністративний суд врахував істотний громадський інтерес до розгляду резонансної справи та забезпечив проведення онлайн-трансляції судового засідання, оскільки навіть в умовах карантину 7ААС дотримується принципів гласності і відкритості судового розгляду. Дбаючи про здоров’я активістів, які прибули на засідання (оскільки у 7ААС були підтверджені випадки захворювання на Сovid-19), суд розмістив Qr-код із посиланням на трансляцію судового засідання на вхідних дверях.

На изображении может находиться: текст

7ААС розглянув апеляційні скарги Державної архітектурно-будівельної інспекції України (ДАБІ) та ТОВ "ЮПІДЖІ" на рішення Житомирського окружного адміністративного суду від 13 лютого 2020 року у справі за позовом громадянки до ДАБІ, Управління ДАБІ у Житомирській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача ТОВ «ЮПІДЖІ», про скасування дозволу.

Колегія суддів 7ААС залишила у силі рішення Житомирського окружного адміністративного суду, яким позов задоволено та визнано протиправними дії Державної архітектурно - будівельної інспекції України щодо надання ТОВ "ЮПІДЖІ" дозволу на виконання будівельних робіт та скасовано відповідний дозвіл, чим захистила права громадськості.

На изображении может находиться: один или несколько человек и люди стоят

Із повним текстом рішення 7ААС можна буде ознайомитись у ЄДРСР (справа № 240/11107/19).

Також зауважуємо, що у зв’язку зі встановленням карантину у 7ААС існують обмеження для відвідування суду особами, які не є учасниками судових процесів. При цьому деякі відвідувачі, які були сторонами у іншій справі, здійснили спробу зайти до зали судових засідань. Завдяки злагодженим діям керівництва суду та Служби судової охорони порушення карантинних обмежень та правопорядку не було допущено.

На изображении может находиться: 2 человека, люди стоят